al-dente-242.jpg
aldente-13.jpg
al.dente-190.jpg
al-dente-16.jpg
al-dente-242.jpg

Pizzeria


Welkom in onze nieuwe pizzeria!

Boven het restaurant, kan u genieten van onze pizza’s en een glaasje wijn. De pizza’s worden à la minute gemaakt met verse ingrediënten en op basis van zuurdesem.

SCROLL DOWN

Pizzeria


Welkom in onze nieuwe pizzeria!

Boven het restaurant, kan u genieten van onze pizza’s en een glaasje wijn. De pizza’s worden à la minute gemaakt met verse ingrediënten en op basis van zuurdesem.

Op het eerste verdiep, boven het restaurant, is een nieuwe pizzeria, waar u steeds terecht kan voor een pizza, een flesje Italiaanse wijn, of een artisanaal Italiaans biertje. Bekijk hieronder ons menu. De chef voorziet ook steeds enkele unieke suggestiepizza’s.

Op het terras hebben we nu een nieuwe houtgestookte pizza-oven gebouwd voor in de zomer!

aldente-13.jpg

Onze pizza's


Onze pizzachef bakt een uitgebreide selectie pizza’s met dagverse ingrediënten en zuurdesemdeeg.

Kom ze ontdekken!

Onze pizza's


Onze pizzachef bakt een uitgebreide selectie pizza’s met dagverse ingrediënten en zuurdesemdeeg.

Kom ze ontdekken!

Hieronder vind je onze menu. Daarnaast hebben we elke week nog enkele mooie suggesties ter plaatse.

al.dente-190.jpg

Onze wijnen


We bieden een uitgebreid boeket aan

Sardische en Italiaanse wijnen.

Onze wijnen


We bieden een uitgebreid boeket aan

Sardische en Italiaanse wijnen.


Italiaanse en Sardische wijnen


Italiaanse en Sardische wijnen


Een truweel vol pitten en bezinksel lijkt de eeuwenoude snobistische houding van wijnkenners op het Italiaanse vasteland om Sardische plattelandswijnen te ondermijnen. ’s Werelds grootste wijnproducent is erachter gekomen dat het flink in het krijt staat bij de verbouwers van het eiland.

Nederlandse en Italiaanse archeologen zijn daarom aan het graven in de vruchtbare grond van de Sardara-heuvels, ten noorden van Cagliari. Onlangs ontdekten ze druivenpitten en bezinksel daterend uit 1200 voor Christus. Daardoor lijkt het er sterk op dat Sardinië de bakermat is van de Europese wijncultuur.

Onderzoekers willen met hun vondst niet alleen aantonen dat de oudste wijn in het Middellandse Zeegebied geproduceerd in Sardinië, maar ook dat wijn werd verbouwd op het eiland tijdens de opkomst van de eerst Mesopotamische beschaving en later de Egyptische. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de Cannonau-wijn niet werd geïmporteerd uit Spanje zoals werd aangenomen, maar afkomstig is van Sardinië zelf.

Italiaanse wijnkenners en –critici prijzen doorgaans de gevestigde wijnen uit de noordelijke regio’s, voor de stevige wijnen uit Sardinië daarentegen trekken ze doorgaans hun neus op.

Voor Sardiniërs is dat het zoveelste voorbeeld van vooringenomenheid.
— Persartikel - De Morgen
al-dente-37.jpg
al-dente-16.jpg

Sfeerbeelden


Van onze pizzeria en keuken.

Sfeerbeelden


Van onze pizzeria en keuken.

Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van onze pizza’s en de chef in de keuken: